A Challenge I Dare To Take On!

Nuggets

URL

Copyright

Value: Sources

/Author / Date

Published

/Sponsor

Search Engine

Search Term

1. Sometime in 1991, a chief scientist at the NIIT named _________ started an experiment hole in a wall.

 

Answer: Dr. Sugata Mitra

http://www.hole-in-the-wall.com/Beginnings.html

© Hole-in-the-Wall Education Limited 2015

8, Balaji

Estate,

Guru Ravi

Das

Marg

Kalkaji,

New Delhi

- 110 019

INDIA.

 

Google.com

Phrase Searching

2.  What does NIIT stand for?

 

Answer: National Institute of Information Technology

http://blog.acronymfinder.com/

© 1988-2022, Acronym Finder, All Rights Reserved.

Chan-

Zuckerberg,

Sequioa

Capital

India

Initiative et.

al

 

Google.com

Boolean Logic

3. It was first implemented at a slum area in _______ ,New Delhi

 

Answer: Kalkaji

http://www.hole-in-the-wall.com/Beginnings.html

© Hole-in-the-Wall Education Limited 2015

http://www.hole-in-the-wall.com/Beginnings.html

Google.com

Phrase Searching

4. His team carved a hole in the wall that separated NIIT campuses from the slum areas. Why did they carve a hole in the hall?

 

Answer: Dr. Mitra’s team

http://www.hole-in-the-wall.com/Beginnings.html

© Hole-in-the-Wall Education Limited 2015

http://www.hole-in-the-wall.com/Beginnings.html

Google.com

Boolean Logic

5. What was the significant finding of the experiment?

 

Answer: The children learnt to use the computer on their own

http://www.hole-in-the-wall.com/Beginnings.html

© Hole-in-the-Wall Education Limited 2015

http://www.hole-in-the-wall.com/Beginnings.html

Google.com

Boolean Logic

6. What were the two headlines in New York Times on the influenza epidemic in 1918-1919.

 

Answer: The 1918 Influenza Epidemic in New York City

Echoes of Another Pandemic

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2862336/

© 2010 Association of Schools of Public Health

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2862336/

Google.com

Phrase Searching

7. ______ is home to moving air currents, clouds, storms and other weather disturbances and phenomenon.

 

Answer: global atmospheric circulation

cied.ucar.edu/learning-zone/how-weather-works/global-air-atmospheric-circulation

©2022 UCAR

UCAR Center for Science Education

Bing.Com

Phrase Searching

8. How does global warming affect polar bears?

 

Answer: polar bears loss their habitat and food.

https://paperap.com/paper-on-global-warming-affects-polar-bears/#:~:text=As%20has%20been%20shown%20in%20the%20previous%20discussion%2C,the%20polar%20bears%20loss%20their%20habitat%20and%20food.

©2016-2022Paperap.com

December 07, 2019

Bing.com

Phrase Searching

9. Coral reefs are built by colonies of coral polyps.

Answer: The corals that build reefs are known as “hard” or “reef-building” corals.

https://coral.org/en/coral-reefs-101/how-reefs-are-made/

CORAL REEF ALLIANCE 2022

©  CORAL REEF ALLIANCE 2022

https://coral.org/en/coral-reefs-101/how-reefs-are-made/

Google.com

Phrase Searching

10. Severe environmental imbalance  can induce polyps to expel their algae and lose their color. This process is known as ______. Will this phenomenon affect the growth of fish stocks?

 

Answer: Hard or reef-building corals

https://oceanservice/

© OCEAN SERVICE

 

https://oceanservice/

Google.com

Phrase Searching

11. What according to scientist was the cause of the worst and biggest catastrophic mass mortality of coral reefs in the Pacific and the Indian Ocean? When did this happen?

 

Answer: When water is too warm, coral removes the algae.

https://oceanservice/

© OCEAN SERVICE

https://oceanservice/

Google.com

Phrase Searching

12. Compare the shape of the population pyramid of Singapore and Philippines in 2050?

 

Answer: Singapore:6.40 million

 Philippines:144.49 million

https://statisticstime.com

©WORLDS STATISTICS

https://statisticstime.com

Google.com

Boolean Logic


Source:

Scavenger Hunt Winners Announced. Retrieved November 18, 2022

https://www.avenidas.org/wp-content/uploads/2020/03/scavenger-hunt-featured.jpg

Comments

Popular posts from this blog

"You are an experience!"

Happy Easter!

"I Purple You"